Lean Black Belt

Startdata

Neem contact op met onze planning om u daarna een passend planningsvoorstel te kunnen doen.
Bellen kan natuurlijk ook: 085-8771613

Informatie aanvragen

Inhoud van de training
Wil je leren hoe je een Lean transitie aanpakt, waar je begint en welke tools je kunt gebruiken? 
Hoe geef je leiding aan een Lean organisatie en hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers betrokken blijven en allemaal continu verbeteren? 
In deze Lean Black Belt training leer je dit!

Na afloop van deze training ken je alle ins en outs van Lean. Je bent in staat een actieve en leidende rol te vervullen bij het creëren van een Lean cultuur!
De Lean Black Belt training bestaat uit 3 dagen Lean Yellow Belt, 3 dagen vervolg tot Lean Green Belt en 2 dagen vervolg tot Lean Black Belt.

In deze training zal een hands-on simulatiespel gespeeld worden waarin geoefend wordt met het oplossen van problemen en het creëren van flow in een proces.
Tijdens deze dagen zullen de belangrijkste Lean tools en technieken de revue passeren die voor een Lean transformatie van belang zijn, zoals:
-Waarde voor de klant, -Value Stream Mapping (VSM), -Flow, -Pull, -Kaizen (continu verbeteren), -De 8 vormen van verspilling, -5S (scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en standhouden), -Visueel Management, -Operationeel Management (dag start, keek op de week en verbeterborden), -PDCA (Plan, Do, Check en Act) met behulp van de A3 methodiek, -Policy Deployment (Strategische doelen systematisch en duurzaam doorvoeren in de organisatie, gebaseerd op Total Quality Management).
-14 management principes; 
Door middel van discussie over deze managementprincipes kom je erachter hoe Lean je eigen organisatie is en krijg je een beeld van de organisaties waar andere deelnemers werken.
MMO (Multi Moment Opname);
- We gaan in op deze methode om de werkelijke tijdbesteding te meten van hele groepen mensen en/of machines.
Value Stream Mapping (advanced);
- Het in kaart brengen van een proces met meerdere producten en diensten 
- Het in kaart brengen van een service en administratief proces
Simulatie van Lean in service en administratieve omgeving;
- Van deze simulatie maak je een waardestroom van de huidige situatie (current state) en vervolgens ontwerp je een gewenste/toekomstige situatie (future state). De gemaakte 'future state' wordt aan het einde van de dag gesimuleerd.
Verbeter- en coachings Kata;
- Verbeteren in kleine stappen zodat het een gewoonte wordt om continu te verbeteren 
- Coaching door leidinggevenden is uitermate belangrijk om te blijven stimuleren dat medewerkers zelf nadenken en bijdragen aan gewenste verbeteringen in lijn met de future state. Hier leer je om op routine matige basis te coachen zodat dit net als verbeteren een gewoonte wordt.

Na deze training ben je in staat een leidende en sturende rol te vervullen binnen een Lean organisatie en/of een transitie naar een Lean cultuur. 
Je bent bekend met alle Lean theorie en kunt deze zelfstandig toepassen en overdragen op collega’s.

Onze trainers zijn gecertificeerd Black Belt Lean Six Sigma IBIS UVA, Black Belt Lean LERC, Certified Lean Leader en hebben uitgebreide Lean praktijk ervaring met Lean, Lean Six Sigma en projectmanagement. 

Doelgroep
De Lean Black Belt is geschikt voor iedereen die actief aan de slag wil met Lean en een leidende rol wil vervullen in de transitie naar een Lean organisatie.

Voorkennis en niveau
Geen voorkennis noodzakelijk, HBO niveau.

Duur
8 dagen (3 dagen Lean Yellow Belt, 3 dagen vervolg tot Lean Green Belt en 2 dagen vervolg tot Lean Black Belt).

Certificering
Deelname certificaat.

Cursuskosten
€ 3.800,00

 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image
 • slider image